Bitcoin Cash wallet

Het ontvangen of versturen van Bitcoin Cash is anders dan geld ontvangen op je bankrekening. Mede dankzij de blockchain-technologie is iedereen instaat om zijn of haar eigen bank te zijn. Zo hoef je dus geen vertrouwen te leggen in een centrale partij zoals een bank of overheid.

Je Bitcoin Cash munten beheer je in een zogenaamde wallet. Dit is een fysiek apparaat of een softwareprogramma voor je computer of telefoon. Technisch gezien verlaten cryptomunten nooit hun blockchain, het zijn namelijk cijfers in een decentraal netwerk. Maar voor het gemak lijkt het of je jouw Bitcoin Cash munten bewaard in een wallet.

Wallet voor Bitcoin Cash

Een Bitcoin Cash wallet kiezen lijkt misschien ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Er zijn verschillende soorten wallets met allen hun eigen voor- en nadelen. De ene wallet legt de focus op gebruikersvriendelijkheid en de andere weer op veiligheid. Een wallet keuze is erg persoonlijk omdat iedereen een andere smaak heeft. Om je op weg te helpen hebben wij hieronder een keuze gemaakt van onze favoriete Bitcoin Cash wallets.

Hardware wallets

Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen om jouw Bitcoin Cash veilig te beheren. Het doel van de hardware wallet is je private key offline te houden.

Ledger logo Ledger Nano S

De Ledger Nano S wordt ontwikkeld door het gelijknamige Franse bedrijf Ledger. Het is op dit moment de best verkoopende hardware wallet. Naast ondersteuning voor Bitcoin Cash, biedt het apparaat ook de meeste ondersteuning voor andere cryptovaluta. Je kunt het apparaat hier bestellen.

TREZOR logo TREZOR

De TREZOR komt in twee modellen: de TREZOR One en het model T. Beide bieden ondersteuning voor Bitcoin Cash en sinds kort ondersteunt de software van de hardware wallet ook cashaddr. Je kunt de TREZOR hardware wallet hier bestellen.

KeepKey logo KeepKey

Deze hardware wallet staat bekend om zijn grote scherm en simpele interface. De KeepKey wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten en valt inmiddels onder het bedrijf ShapeShift.

Software wallets

Een software wallet is de snelste manier om met Bitcoin Cash te beginnen. Je kunt de meeste wallets gratis downloaden. Hieronder een paar voorbeelden van uitstekende software wallets. Houd er wel rekening mee dat software wallets niet geschikt zijn voor het opslaan van grote bedragen.

Electron Cash – is een desktop wallet die gratis te downloaden is voor Windows, macOS en Linux. Er is ook een mobiele variant die te downloaden is in de Apple App Store en de Google Play Store. 

Bitcoin.com wallet – deze wallet is ontwikkeld op de populaire Copay wallet en is beschikbaar voor alle platformen. De wallet heeft een eenvoudige interface en is daarom misschien wel de beste wallet om mee te beginnen. Je kunt hem gratis downloaden.