Accepteren

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die speciaal is ontworpen om snelle en goedkope betalingen uit te voeren. Transacties in het Bitcoin Cash netwerk worden gecontroleerd en geregistreerd via een proces dat mining genoemd wordt. Met dit proces worden ook nieuwe Bitcoin Cash munten in omloop gebracht. Als onderneming kun je jouw klanten ook simpel en snel met Bitcoin Cash laten betalen. In veel gevallen is ook de lokale media nieuwsgierig als je Bitcoin Cash gaat accepteren.

Als fysieke winkel

Heb je een fysieke winkel? Bijvoorbeeld een kledingwinkel, restaurant of bakker? Dan is de eenvoudigste manier om Bitcoin Cash te accepteren via de smartphone of tablet. Je kunt gratis een Bitcoin Cash wallet downloaden. In het voorbeeld hieronder maken wij gebruik van de Electron Cash app. Deze is beschikbaar voor zowel iOS- als Android telefoons en kan gratis gedownload worden uit de Apple App Store of Google Play Store.

Na het downloaden van de app wordt er als eerste gevraagd een wachtwoord te kiezen en vervolgens 12 Engelse woorden op te schrijven. Deze woorden staan bekend als de recovery seed en is erg belangrijk. Schrijf de woorden het liefste op papier op en berg deze woorden veilig op. In een noodsituatie geven de woorden je toegang tot jouw digitale munten.

Als je de wallet volledig hebt geïnstalleerd kun je rechtsonder naar instellingen gaan en fiat geld instellen, kies voor EUR. Vervolgens kun je naar het wallets menu linksonder en klik je op receive. Vanaf nu kun je een bedrag in euro invoeren en automatisch laten omrekenen naar Bitcoin Cash. De QR-code laat je aan de klant zien en deze zal vervolgens de munten sturen naar jouw digitale portemonnee.

Als online webwinkel

Ben je de eigenaar van een online webwinkel? Dan kun je makkelijk Bitcoin Cash accepteren met de oplossingen van Coinbase Commerce. Een andere partij die het erg eenvoudig maakt cryptovaluta te accepteren is het Amerikaanse BitPay. Bij dit bedrijf is het ook mogelijk je ontvangen digitale munten direct om te laten wisselen naar fiat geld zoals de euro.