Groot nieuws voor de Bitcoin Cash-community! De Japanse e-commerce-gigant Rakuten laat zijn klanten namelijk sinds kort hun spaarpunten omzetten in een aantal cryptocurrencies waaronder bitcoin cash (BCH). De mogelijkheid om de punten om te wisselen wordt aangeboden door middel van de Rakuten Wallet, aldus het bedrijf in een aankondiging.

Rakuten kan vergeleken worden met Amazon en wordt dan ook vaak de “Japanse Amazon” genoemd. Het bedrijf heeft een eigen cryptocurrency-exchange waarop Japanners bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH) kunnen verhandelen. Nu kunnen klanten echter ook hun “Rakuten Super Points,” de spaarpunten van Rakuten, omzetten in de eerdergenoemde cryptocurrencies.

De hoofdreden waarom Rakuten deze mogelijkheid nu biedt is het stimuleren van de adoptie van cryptocurrency. In de aankondiging stelt het bedrijf het volgende:

“Door de lancering van de nieuwe dienst hoopt Rakuten Wallet de toetredingsdrempel voor de handel in cryptocurrencies te verlagen door een gemakkelijke en meer toegankelijke manier te bieden voor nieuwe gebruikers om te beginnen. Dit is inclusief beginnende gebruikers die op dit moment nog enkel geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies en nog geen eerder ervaring ermee hebben.”

Het is moeilijk te zeggen hoe groot de impact is voor wat betreft de adoptie van de drie cryptocurrencies. Het is namelijk niet vast te stellen hoeveel klanten Rakuten in Japan en wereldwijd heeft. Uit data blijkt echter dat het aantal Rakuten Members in het tweede kwartaal van 2019 de 100 miljoen heeft overschreden. Kortom, een groot aantal mensen hebben nu de mogelijkheid om gemakkelijk hun spaarpunten om te zetten in bitcoin cash!