Bitcoin Cash kopen

In Nederland en België kun je op steeds meer plekken Bitcoin Cash kopen. Zo is het mogelijk om jezelf aan te melden bij een handelsplatform (ook wel exchange) of bij een Bitcoin Cash wisselkantoor. Op een exchange komen gebruikers samen en koop je Bitcoin Cash tegen de huidige marktprijs. Het handelen op een exchange is echter niet voor beginners: zo dien je geld over te boeken naar meestal een buitenlandse rekening en kan de interface van het platform een tikje ingewikkeld zijn.

Waar kun je Bitcoin Cash kopen?

Het meest eenvoudige is Bitcoin Cash te kopen met iDeal bij een Nederlands wisselkantoor. Je betaalt voor deze diensten iets meer transactiekosten, maar beschikt direct over je munten. Een ander voordeel is dat je jouw aangekochte munten meestal direct kunt doorsturen naar je Bitcoin Cash wallet.

WebsiteiDEALSEPA overschrijving
BTC DirectJaJa
LiteBitJaJa

Houd er rekening mee dat de waarde van cryptocurrency erg kunnen schommelen. De Bitcoin Cash koers is niet stabiel en kan op bepaalde momenten enkele procenten meer of minder waard worden. Beleg of investeer daarom nooit meer geld dan je kunt verliezen. Het investeren in cryptovaluta is dus risicovol.

Handelen in Bitcoin Cash

Naast het direct kopen van BCH kun je er ook voor kiezen om in Bitcoin Cash te handelen. In dit geval bezit je meestal al een andere cryptovaluta. Op grote exchanges is het mogelijk om de ene cryptocurrency om te wisselen voor een andere.

WebsiteiDEALOverschrijving
CoinEXNeeJa
KrakenNeeJa