De koers van bitcoin cash (BCH) heeft de afgelopen maand grote stappen vooruit gedaan. Sinds het begin van 2020 stijgt BCH en sindsdien is de prijs van de altcoin meer dan verdubbeld! In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken omtrent bitcoin cash.

Sinds bitcoin cash de bodem van de afgelopen bear markt bereikte bij $170 is de koers al stijgend het nieuwe jaar ingegaan. Op 3 januari brak bitcoin cash boven de $200 uit waarna het stapsgewijs de weg omhoog heeft voortgezet.

Zodoende kon bitcoin cash naar een high van $405 stijgen op 18 januari. De markt was op dat moment echter overbought geraakt, wat niet zo gek is. Een verdubbeling van waarde in zo’n kort tijdsbestek is namelijk uitputtend. De BCH koers zakte als gevolg daarvan terug naar de support bij $300.

Daar werd echter weer de stijging ingezet. Ditmaal kon bitcoin cash de $400 wel breken met een piek van $497 op 18 februari als gevolg. Weer raakte de markt uitgeput en weer zakte BCH weer hard terug.

Bitcoin cash zakte zodoende terug naar het huidige prijsniveau van $418 op cryptocurrency exchange Coinbase. De Relative Strength Index (RSI) lijkt vooralsnog steun te vinden bij de 50. Een doorbraak van dit niveau zou een bearish signaal zijn. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een bear cross, wat een bearish signaal is. 

De support bij $400 blijft voor dit moment belangrijk. Een verdere daling kan een versnelling richting de $300 betekenen. Op dit moment blijft de belangrijkste weerstand de $500 met bij $630 de volgende belangrijke hindernis.