De bitcoin cash (BCH) koers zakte op 16 december door de belangrijke support bij $200 en kwam daardoor in een versnelling naar beneden terecht. BCH vond uiteindelijk support bij $170 en is sindsdien aardig hersteld. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash, de vijfde grootste altcoin, $195,2 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

Op de 4h-grafiek is te zien hoe bitcoin cash op 16 december door de $200 heen zakt en aanvankelijk rond de $195 nog support weet te vinden. Uiteindelijk hield ook die support het niet waarna de BCH-koers naar een low van $170 zakt, een prijsniveau dat zoals verwacht support bood.

Van 19 tot en met 22 december was de richting van de koers vervolgens zijwaarts, wat in schril contrast is met de voorgaande volatiele dagen. BCH handelde gedurende deze dagen vlak onder het prijsniveau van $190, dat sterke weerstand leek te vormen. Op 22 december wist bitcoin cash uiteindelijk alsnog door deze weerstand heen te breken.

De koers kon zodoende weer terug naar de $200 stijgen, waar de weerstand tot nu toe nog te sterk is. Kijken we op de iets hogere tijdsframe dan zien we dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bullish cross over heeft gemaakt, wat als een positief signaal kan worden geïnterpreteerd. De Relative Strength Index (RSI) staat echter nog altijd onder de 50, maar zit wel in een opwaartse trend.

Op de wekelijkse grafiek is te zien dat de bitcoin cash koers eigenlijk sinds juni al in een dalende trend zit. Zowel de MACD als de RSI tonen beiden een dalende trend en de recente opleving verandert daar uiteraard weinig aan.

Voor nu blijft het belangrijkste prijsniveau de $170. Zakt de BCH koers opnieuw naar dit prijsniveau, en zakt het hier doorheen, dan ligt de volgende belangrijke support bij ongeveer $150. De $200 vormt voor nu het grootste obstakel. Hierboven ligt de volgende weerstandszone bij $230.