De bitcoin cash (BCH) evangelist en vroege bitcoin-investeerder, Roger Ver deed tijdens een interview bij CNBC’s Power Lunch een opvallende uitspraak omtrent zijn verwachtingen van BCH’s toekomst. Zo gelooft hij dat de altcoin het “peer-to-peer elektronische geldsysteem van de wereld” zal worden, en dat het daarom nog 1.000 keer in waarde kan stijgen.

Tijdens het interview promootte hij bitcoin cash behoorlijk. Hij noemde het een superieure oplossing. Daarnaast zei hij het volgende over de recente koersdalingen die veel altcoins en bitcoin (BTC) onlangs hebben doorgemaakt:

“Zowel bitcoin als bitcoin Cash zijn het afgelopen jaar in waarde verdubbeld en ze zijn de afgelopen vijf jaar zelfs een paar duizend procent gestegen.”

Terwijl zijn laatste uitspraak klopt wanneer het om bitcoin gaat, geldt het niet voor BCH. Bitcoin cash verloor sinds zijn geboorte in augustus 2017 namelijk meer dan de helft van zijn waarde. Desalniettemin gelooft Ver dat cryptocurrencies nergens heen zullen gaan.

Ver stelt dat bitcoin cash nog “duizend keer” in waarde kan stijgen omdat het ‘t “peer-to-peer elektronische geldsysteem van de wereld” zal worden. Een opvallende uitspraak aangezien BCH volgens hem uiteindelijk een marktkapitalisatie van ongeveer $4 biljoen zou kunnen hebben. Onrealistisch, zeggen critici. 

Toch zullen mensen zich aangetrokken voelen door de snelle en goedkope transacties, zo stelt Ver. Bitcoin-investeerders waren het niet met hem eens en vroegen zich af waarom CNBC het toestaat dat Ver dergelijke “feitelijke onjuiste informatie” uitspreekt tijdens het interview. Een andere supporter wees naar de hashrate van de twee netwerken, waarbij die van Bitcoin Cash vele malen lager is.