Een gedeeltelijke uitbetaling van het salaris in cryptocurrencies is voor velen een geweldige manier om de crypto-markt te betreden. Bitwage is een bedrijf die de crypto-gemeenschap in staat stelt om een deel van hun loon in cryptocurrencies betaald te krijgen. Tot nu toe werkte het bedrijf alleen met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), maar nu hebben ze ook bitcoin cash (BCH) toegevoegd.

Dit betekent dat iedereen die voor een Amerikaanse, Europese (EU) of Britse werkgever werkt, nu een deel van zijn loon in BCH kan ontvangen door zich aan te melden voor de dienst. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden om de salarisadministratie in BCH te financieren of om BCH aan te bieden aan hun werknemers en freelancers.

Bitwage levert al sinds 2014 directe bitcoin-deposito’s en het bedient, zo meldt het bedrijf, al meer dan 30.000 klanten. Eerder dit jaar breidde het bedrijf zich al verder uit dan alleen BTC met het ondersteunen van ETH-salarissen. Kort daarna deed het bedrijf een enquête onder hun gebruikers om erachter te komen wat zijn gebruikers nog meer wilden.

Zo ontdekte het dat er een grote vraag was naar meer mogelijkheden voor betalingen in cryptocurrencies. Bitcoin cash, met lage kosten en snelle transacties, was een logische keuze volgende stap voor het bedrijf.

“Naarmate cryptocurrency meer en meer mainstream wordt, zijn werknemers en freelancers op zoek naar diversificatie van hun portfolio”, zei Jonathan Chester, CEO van Bitwage.

Volgens de website van het bedrijf wordt de dienst gebruikt door werknemers van onder andere Google, Facebook, Uber, Airbnb, American Express, GE, Comcast en andere bedrijven en openbare instellingen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie.

Gelijktijdig met de lancering van BCH-ondersteuning, heeft Bitcoin.com zich aangesloten als een van de eerste klanten, meldt Bitwage. Het internationale bedrijf heeft naar verluidt ook rond $1 miljoen aan financiering opgehaald van een aantal investeerders zoals Draper Associates, Orange en BPI Frankrijk.