Japan wordt gezien als één van de meest crypto-vriendelijke landen voor het gebruiken van bitcoin cash (BCH) in het dagelijks leven. De Google zoekresultaten schetsen echter een heel ander beeld.

Japan, voornamelijk Tokio, wordt vaak genoemd als één van de beste locaties om BCH uit te geven. Omdat het land betalen met cryptocurrency al in april 2017 legaliseerde, is er over het algemeen veel ondersteuning voor cryptocurrency in vergelijking met de meeste andere landen. Het aantal verkopers dat bitcoin cash accepteert, is op twee landen na, het hoogst in Japan.

Ondanks al deze positieve aandacht, schetsen de Google zoekresultaten een heel ander plaatje. In de afgelopen twaalf maanden is de interesse in bitcoin cash in het land ongeveer gelijk gebleven. Bitcoin (BTC) heeft voortdurend veel meer zoekopdrachten en er schijnt geen ‘toegenomen’ interesse in BCH te zijn geweest in het afgelopen jaar.

Dit lijkt gaten te slaan in de veronderstelling dat het gebruik van bitcoin cash ‘groeit’ in Japan. De waarheid is eigenlijk dat cryptocurrency over het algemeen zichtbaarder wordt in Japan. Het gaat niet alleen over bitcoin cash. Zo kondigden zestig Japanse banken aan een nieuwe digitale valuta te willen lanceren, genaamd J Coin.

De waarheid blijft dat Japan al grotendeels een cashloze samenleving is en daardoor ook vrij crypto-vriendelijk. Het had bijvoorbeeld al in 2014 richtlijnen gerelateerd aan cryptocurrency. Toch betekent dit niet dat het land per se extra gunstig is voor het gebruik van bitcoin cash. Afgaand op Google Trends lijkt de groei in ondersteuning dit jaar verwaarloosbaar te zijn.